Yenimahalle’de Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi inşaatı yükseliyor

Yenimahalle’de Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi inşaatı yükseliyor
23 Haziran 2024 12:14

Yenimahalle Belediyesi tarafından Mart ayında Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde temelleri atılan Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi’nin inşaatı hızla yükseliyor. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi, sosyal belediyecilik konusunda büyük eserlere ve projelere imza atmış bir belediyedir. Bu merkezimiz de çalışmalarımızın en güzel örneklerinden biri olacak” dedi.

 

 

Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi inşaatında çalışmaları inceleyen Yaşar, merkezde Alzheimer hastaları ve yaşlılara zihinsel ve ev içi aktivitelerin yanı sıra psiko-motor ve sosyo-duygusal aktivitelerin de yapılacağını söyledi.

 

 

Bu merkez Yenimahalle’nin eksiğiydi

 

Başkan Yaşar, “Merkezde açık, yarı açık sosyal ortak alanlar, yürüyüş yolları, spor alanlarıyla yaşlılarımızın günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmeleri sağlanacak. Bu merkez ile yaşlı ve Alzheimer hastalarına destek olacağımız gibi, yakınlarına da nefes aldırmak istiyoruz. Bu merkez Yenimahalle’nin eksiğiydi bu eksiği kapatıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bakıma muhtaç yaşlı ve Alzheimer hastalarının günlük ya da kısa süreli misafir edileceği tesisin yıl sonuna kadar inşaatının tamamlanacağını kaydeden Yaşar, “ Aileler yaşlılarını birkaç gün güven duyacakları bir yere bırakmak zorunda kaldıklarında bu tesis onların hizmetinde olacak” dedi.

 

7 bin 868 m2 inşaat alanına sahip olacak tesisin 3 bin 898 m2’si Yaşlı Yaşam Merkezi, 1830 m2’si ise Alzheimer Merkezi olarak kullanılacak. Toplam 116 yatak kapasiteli olan yapının her odasında banyo da bulunacak. 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak olan tesis 2 kattan oluşacak ve içerisinde çok amaçlı salon, 2 yemek salonu, 2 yemekhane, 2 mutfak, 2 servis mutfağı, sağlık birimleri, 10 adet tek kişilik, 53 adet iki kişilik odalar, Fizyoterapi odası, 2 dinlenme odası ve 1 atölye odası bulunacak.