Özel: Bu cinayetin tetikçisi belli, azmettirenler belli!

Özel: Bu cinayetin tetikçisi belli, azmettirenler belli!
1 Temmuz 2024 11:30

Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin gitmesi gereken tarafa gittiği yerde kesildiğini belirten CHP lideri Özgür Özel, “Bu cinayetin tetikçisi bellidir azmettirenleri bellidir” dedi.

 

 

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşmasına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, davaya verilen aranın ardından açıklamalarda bulundu.

Duruşmada Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in yanına oturan Özel, iddianamenin eksik olduğunu söyledi.

 

Özel’in açıklamaları şöyle:

 

 

İDDİANAME KESİLDİ: 18 aya varan bir süredir adalet bekleyen bir eşin ve iki kız evladın, Sinan Ateş‘in ailesinin, adalet arayışına tanıklık etmek üzere buraya geldik. Ancak bunun sadece alelade bir cinayet olmadığı ortada. Sinan Ateş Ülkü Ocakları önceki dönem genel başkanıdır ve Ankara’da başkentte hepimizin gözü önünde bir cinayet işlenmiştir. Bu cinayetin tetikçisi bellidir azmettirenleri bellidir. Cinayete katkı verenler, yardım edenler, yataklık edenler, getirenler, götürenler bellidir ama iddianame tam işin gitmesi gereken tarafı gittiği yerde kesilmiştir. Yarım, güdük, natamam bir iddianame ile görülmekte olan bir davayla karşı karşıyayız.

 

 

ONLARIN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Bugün önceki dönem genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli siyasi partilerin genel başkanları, üst düzey temsilcileri ile birlikte bu davayı izlemeye geldik. Davanın duruşma düzeni açısından endişe edecek hiçbir şey yok. Sayın Ayşe Ateş’in bir yanında ben oturdum, bir yanında hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız, bir yanında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ayşe Ateş ve evlatları ‘Adalete ulaştık’ diyene kadar biz onların yanında durmaya devam edeceğiz