Mülakatlar başka kentlerde yapılacak, öğretmene kalacak yer yok

Mülakatlar başka kentlerde yapılacak, öğretmene kalacak yer yok
28 Haziran 2024 09:44

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Temmuz’da 20 bin öğretmen alımı için 60 bin öğretmen adayını mülakata alacak. Mülakatlar 20 şehirde yapılacak.

 

 

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre öğretmenler, yaşadığı iller yerine Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce km uzaktaki illerde mülakata girecek.

Öğretmen adayı çiftten biri Adana, diğeri İzmir’e yollandı. Ankara’da yaşayan aday mülakat için Adıyaman’a gönderildi. On binlerce öğretmen mülakat yolculuğuna çıkacak. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, öğretmen adaylarının kalacak yer sorunu için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 11 Haziran’da başvurdu.

 

Öğretmen mülakatları için alan bazlı taban puanları açıklandı Öğretmen mülakatları için alan bazlı taban puanları açıklandı

Özat, yol ücreti, konaklama ve temel ihtiyaç giderleri düşünüldüğünde herhangi bir geliri olmayan öğretmen adaylarına ağır bir maddi yük oluşturduğunu anlatıp KYK yurtlarında mülakat için ücretsiz konaklama imkanı sağlanmasını istedi.

 

 

KYK yurduna ret

 

 

Habere göre KYK yurtlarında mülakat öncesi ve mülakat günü öğretmenlerin konaklatılması talebini Gençlik ve Spor Bakanlığı reddetti. KYK Genel Müdürü Recep Er imzalı 25 Haziran 2024 tarihli resmi yazıda, “Sözlü sınavına katılacak öğretmenlerin yurtlarda konaklama talebi, 1 Temmuz 2024’te nöbetçi yurt uygulamasına geçilip, bakım, onarım tadilat çalışmaları yapılacağı ve bakanlığımızın seyahat sever emeklilere yönelik projesinin devam etmesi nedeniyle uygun görülmedi” denildi.

 

 

Sokakta mı uyusunlar?

 

 

Özat şunları söyledi: “Devletimiz, mülakata girecek öğretmen adaylarını, gereksiz yere yüzlerce hatta 1200 km uzaktaki illere gönderiyor. Barınma sorununun çözülmesi için KYK’ya dilekçeyle başvurdum, reddedildi. Bu gençlerin zaten işi, parası, maaşı yok. Öğretmen adayları sokakta mı yatsın?”