‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibi’ diye bir güç odağı yok artık!

‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibi’ diye bir güç odağı yok artık!
28 Haziran 2024 11:16

İmamoğlu ile Özel arasında böyle bir rekabet ortamı olabilir mi?

 

Deniz Zeyrek / Sözcü

 

 

Hiç sanmıyorum ve böyle düşünmek için üç gerekçem var:

 

1- Özgür Özel, Genel Başkan adaylığı ve Kurultay sürecinde İmamoğlu’nun desteği olmasa kazanamayacağını hepimizden iyi biliyor. Özel’in bu desteği kaybetmeyi göze alacağını düşünmek gerçekten imkânsız.

2- Ekrem İmamoğlu, 2028 yılında Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı olabilmesi için kendisiyle uyumlu bir CHP Genel Merkezi’ne ve Özel’in ekibiyle iş birliğine ihtiyaç duyduğunu hepimizden iyi biliyor.

(Haliyle de iki ismin ortak bir denge siyaseti ve yol haritası izleyeceğini kestirmek işten dahi değil.)

3- “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibi” diye bir güç odağı yok artık. Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimler dahi partide yerini korumak, belediyelerden çıkar sağlamak için Genel Merkez ve İstanbul ekiplerinin etrafında fink atıyor. Çoğunun tercih yaparken vefa yerine kendi geleceklerine ilişkin kaygıları dikkate alacağı gün gibi ortada.

 

Peki, İmamoğlu-Özel ilişkisinin dinamikleriyle Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinde durum böyleyken, Mustafa Kemal Mahallesi’nden yayılan bu söylentiler kime hizmet ediyor?

Çok net bir yanıt vereyim:

Elbette Tayyip Erdoğan’a.

Sizce Erdoğan, “Özel’le normalleşme” sürecini dahi CHP’yi bölmek için kullanmaya çalışırken, Kılıçdaroğlu’nun başlatıp sürdürdüğü bu tartışmalara nasıl bakıyordur?

Daha da önemlisi, (İmamoğlu’nun dikkat çektiği gibi) memleket geçim derdindeyken, millet yiyecek ekmek alamazken bizim Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun yemek yiyip yemeyeceğini konuşmamız, bu konuyu gündemin ilk sırasında tutmamız kimin işine geliyordur?

Elbette Tayyip Erdoğan’ın.

Gerçekten merak ediyorum.

Kemal Bey, genel başkanlıktan ayrıldıktan sonra izlediği yolun sadece iktidarın işine yaradığını göremiyor mu?