İmamoğlu: Böyle bir olaya dönüşmesi CHP’yi rahatsız ediyor!

İmamoğlu: Böyle bir olaya dönüşmesi CHP’yi rahatsız ediyor!
26 Haziran 2024 12:38

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:

-Bu yemeğe olan ilgiyi hem hayretle izliyorum. Biz önceki dönem genel başkanımız ile buluşuruz, buluşacağız.

-Bunun böyle bir olaya dönüşmesi CHP’yi rahatsız ediyor. Biz hem genel başkanımız Özgür Özel ile hem de önceki dönem genel başkanlarımız ile görüşürüz.

-Bence gerçekten merak edilmesi gereken bizim buluşacağımız yemek değil de vatandaşlarımızın, toplumumuzun yemeklerinde ne yiyemediği. Yani ekonomi diye düşünüyorum.

 

 

İÇİŞLERİ İLE MÜLTECİ POLEMİĞİ

 

 

Mülteci sözleri hakkında da açıklamalarda bulunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

-39 ilçenin 39’unu da ziyaret ettim. Her ilçe belediye başkanının kendi ilçesiyle ilgili yaptığı tespitleri dinleseniz…

-13 AKP’li ilçe var İstanbul’da. Onların söylediği düzensiz göçmen sayısı tahminlerini dinleseniz, benim söylediğimin iki katı. Daha sağlıklı bir veriyi paylaşayım.

-İstanbul’da nüfusun yüzde 20’sini geçtiğini düşündükleri için ikamet verilmesiyle ilgili süreç durduruldu. Bu 10 ilçenin yüzde 20’si bile 1 milyon 200 bin insan yapıyor.

-İnsanların su tüketim oranı ciddi bir veridir. İstanbul’da kişi başı su tüketimi 225 metreküpe kadar çıkmış durumda. Bu, insanlarımızın daha fazla su kullandığı anlamına gelmiyor; 2 buçuk milyona yakın insanın İstanbul’da yaşadığını gösteriyor.

-Sayın Bakan’a sesleniyorum, daha önce İstanbul’da görev yaptık. Türkiye’de yerel yönetimlerin düzensiz göçle gelen, sığınmacı sıfatıyla gelen…

-Bakanın 1 milyon 80 bin sayısının içinde ikameti olan, oturma izni alan veya geçici yerleşim alanını kapsıyor. Bizim veya diğer belediyelerin verilerle ilgili bilgilendirilmediğini ifade etmek isterim. Öyle rakamlar var ki Türkiye genelinde 10 milyonlardan bahsediliyor.

-Evime metro ile giderken, 7-8 yaşındaki bir çocuğun “milyonlarca mülteci var, huzursuz oluyoruz” demesi bizi rahatsız ediyor… Şeffaf olsunlar, bu mesele önemli bir meseledir. Savaşları öne koyanlara net olarak söyleyeyim, bu meselenin tek müsebbibi Irak ve Suriye bölgesinde oluşan savaşlar ve zamanında Türkiye’deki yanlış politikalardır.