En ucuz yurt en iyi yurt mudur? Kız öğrenci yurdu seçerken fiyata mı bakmalıyız?

En ucuz yurt en iyi yurt mudur? Kız öğrenci yurdu seçerken fiyata mı bakmalıyız?
20 Haziran 2024 10:43

Günümüz ekonomik koşullarında, her ürün ve hizmetin olduğu gibi kız öğrenci yurtlarının fiyatları da tercih noktasında bir kriter olarak değerlendiriliyor. Fakat ucuz kız yurdu tercihi, ne kadar doğru? En ucuz en iyi midir?

Kelime anlamı itibariyle “ucuz” hepimizin bildiği gibi nitelikleri düşük olmakla birlikte satın alma bedeli de düşük olan mal ve hizmetlerin değeri olarak tanımlanır. Peki ucuz kız yurdu tanımına baktığımızda ne görüyoruz?

Öğrenci yurtları, ciddi tesis ve personel yapılanmasına sahip olması gereken dolayısıyla ciddi maliyetleri olan kurumlardır. Devlet tarafından denetlenen resmi öğrenci yurtları, maliyetlerini düşürmek noktasında kısıtlı imkanlara sahiptir. Standartlarını yüksek tutmaya çalışan öğrenci yurtlarında ise, doğal olarak maliyetler daha yüksektir.

Yani asgari koşullarda kalite, güvenlik ve konfor koşullarını sağlayacak kurumlar dahi ucuz olamayacak kadar ciddi maliyetlere sahiptir. Bu durumda ortalamanın çok altında fiyatlara sahip öğrenci yurtları ile karşılaştığımızda, standartlar noktasında detaylı inceleme yapmakta fayda vardır. Zira kurum ve kuruluşlar fiyatlarını düşürebilmek için mecburen standartlarını düşürmek zorunda kalacaktır.

Çocuklarımız için ne istiyoruz?

Çocuğumuzla bir maliyeti kıyaslayabilmemiz mümkün değildir. Onların güvenliği, hepimiz için her şeyden önce gelir. Dolayısıyla düşük standartlarda konaklamalarını istemeyiz. Elbette bu noktada imkanlarımız da harcamalarımızın sınırlarını belirler. Sonuç olarak pek çoğumuz, en yüksek standartlara sahip ve bu koşullardan taviz vermeden en uygun fiyatı sunan öğrenci yurtlarını tercih ederiz.

NUVOLA Kız Öğrenci Yurdu, İstanbul – Beşiktaş’ta Tam olarak bu vizyonla hizmet veren resmi öğrenci yurtlarından bir tanesidir. Yurt binası projesi ile inşa edilen tesis binası, en son deprem yönetmeliğine uygundur ve yangın güvenliği gibi diğer doğal afet güvenlik protokollerinde de aynı standartlara sahiptir. 7 gün 24 saat güvenlik bulunan yurt binası, adeta kale gibi korunmakta ve öğrencilerin güvenliği en üst seviyede tutulmaktadır. Şehirdeki üniversitelerin birçoğuna kolaylıkla erişilebilen bir lokasyonda bulunan yurdumuz, en uygun fiyatlı kız öğrenci yurdu arayışınıza cevap vermek için çalışmaktadır.

Yurt fiyatları, koşullar ve diğer detaylar hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler ve veliler için 0 (212) 227 70 40 destek hattında uzman personel görev yapmaktadır. Dileyen öğrenciler ve veliler, Google’da “Kız öğrenci yurdu” araması yaparak kurumun internet sitesine erişebilir ve detaylı bilgi edinebilirler.