Ekrem İmamoğlu’na tazminat ödeyecekler!

Ekrem İmamoğlu’na tazminat ödeyecekler!
29 Haziran 2024 09:03

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul kongresinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Özgür Çelik’in seçilmesi için rüşvet dağıttığını yazan Turkuvaz medya ve Mahmut Övür tazminata mahkum oldu.

 

 

İmamoğlu avukatı Kemal Polat aracılığıyla, Halit Turan’ın 26 Eylül’deki “CHP’de delege borsası! İmamoğlu kesenin ağzını açtı: Rüşvet çarkı 500 bin liradan başlıyor” başlıklı haberi ile Mahmut Övür’ün 30 Eylül’deki “CHP İstanbul’da ‘vicdan ve cüzdan’ muhasebesi” başlıklı köşe yazısını dava etti.

 

 

OdaTV’den Nalan Güler’in haberine göre dava dilekçesinde ‘Maddi Olayın Özeti’ kısmında “26.09.2023 tarihli ahaber.com.tr internet haber sitesinde yayımlanan haberde müvekkilin Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Adayı Özgür Çelik’in il başkanlığının garanti olması için il delegelerine para yolladığı iddia edilerek müvekkil hakkında rüşvet gibi yüz kızartıcı suç isnadında bulunulmuş, dayanağı olmayan iddialar ileri sürülmüş, yayımcının hayal dünyasında detaylandırdığı iddialar araştırma yükümlülüğü bulunmayan standat bir okuyucu üzerinde somut gerçeklikmiş gibi algılanmasına elverişli şekilde sunulmuş ve suçsuzluk karinesi ihlal edilmiştir.” denildi.

 

 

TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİLER
Mahkeme Turkuvaz Medya ve Mahmut Övür’ü tazminata mahkum etti. Gerekçeli karar şu şekilde açıklandı:
“1-Davalı Turkuvaz Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş. aleyhine açılan davanın kısmen kabul kısmen reddi ile; 15.000,00-TL manevi tazminatın haksız fiil tarihi olan 26.09.2023 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsili ile davacıya ödenmesine, fazlaya dair talebin reddine,
2-Davalı Mahmut Övür aleyhine açılan davanın kabulü ile; 15.000,00-TL manevi tazminatın haksız fiil tarihi olan 30.09.2023 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsili ile davacıya ödenmesine, fazlaya dair
talebin reddine”