DHMİ çalışanlarından sessiz grev iddiası: Hava trafiği yüzde 50 zayıfladı

DHMİ çalışanlarından sessiz grev iddiası: Hava trafiği yüzde 50 zayıfladı
20 Haziran 2024 07:08

Turizmci Tolga Cömertoğlu, Devlet Hava Meydanı İşletmesi çalışanlarının bekledikleri zam ve şartları alamadıkları için hava trafiğini yüzde 50 zayıflattıklarını iddia etti.

 

 

Turizmci Tolga Cömertoğlu sosyal medya hesabından, Devlet Hava Meydanı İşletmesi çalışanlarının bekledikleri zam ve şartları alamadıkları için hava trafiğini yüzde elli yavaşlattıklarını öne sürdü.

 

 

Cömertoğlu, iddiasının ardından şu ifadelerle uyardı: “Emek ,ekmek hakkı aramayı ben asla suçlamam haklılarsa hak verilsin. Ama Türkiye’nin en çok döviz girdisi sağlayan, ülkede milyonlara ekmek kapısı olan Antalya turizminin nasıl etkilendiğini bir kenara bıraktın ;Saatte 90 iniş kalkış kapasitesi olan bir havalimanına saatte sadece 38 iniş kalkış yaptırmak ,uçakları havada dolaştırmak uçak yakıt gider ve karbon izini arttırdığı gibi Allah korusun muazzam üzüntü ve ülkemizin itibarını ağır zedeleyecek bir kazaya sebep olabilir!!! Bu vebal altında kalmamak ve bu dehşet kaosu düzeltmek için acil tüm yetkilileri ve STK ‘ları göre ve çağırıyorum… Bazı şeyleri ilk konuşmak bana düşüyorsa ben yine görevime düşeni yapıp herkesi bilgilendiriyorum”

 

Cömertoğlu iddia ve uyarılarının kaynağı olarak HTK-SEN’in sosyal medya hesabından çalışmalarının karşılığını alamamaları nedeniyle ‘inisiyatif almamak’ olarak tanımladıkları eylemini ortaya koyduklarını kamuoyu ile paylaşmalarına dayandırdı.