‘Değişimi ilk dile getiren İmamoğlu’ydu’

‘Değişimi ilk dile getiren İmamoğlu’ydu’
21 Haziran 2024 10:42

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, “Değişimi ilk dile getiren Ekrem İmamoğlu’ydu. CHP’de değişim olmasaydı İzmir’i, İstanbul’u kaybederdik” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ekol TV’de yayınlanan ‘Hepsi Bu Hafta Oldu’ adlı programda ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özel, partisindeki değişim sürecini değerlendirdi. Özel, “Değişimi ilk dile getiren Ekrem İmamoğlu’ydu. CHP’de değişim olmasaydı İzmir’i, İstanbul’u kaybederdik” ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

“ADIM ATMAK GEREKİYORDU”
“İnanılmaz duygusal travma vardı. Adım atmak gerekiyordu. Bu duygumla hareket ettim. Bunu en erken dile getiren de Ekrem İmamoğlu’ydu. Partide değişim olması gerektiği konusunda konuştuk. İnsanlara “Ders aldık, değiştik, gençleştik ve lütfen umudunuzu kesmeyin” dememiz gerekirdi. Dünyadaki popülist liderler insanların sandığa küsmesinden yararlanır. Burada da o yaşanıyordu. İnsanlar fatura kesecek yer arıyordu.

Biz sahadaki duyguyu doğru okuyan tek parti olduk. Biz genç, seçmene hesap sormayan, sorumluluğu üstlenen, fazla kadın adaylı tek parti olduk. Seçmen değişmeyen herkesi AK Parti MHP ve İYİ Parti dahil herkesi cezalandırdı. Siyaset nedir diye sorulduğunda, sokağın sesini duyma sanatı olarak tanımlarım. Sokaktan, evden duyguyu almıyorsan sen standart siyasetçilik oynuyorsundur. Biz koca bir ekip olarak değişimciydik. Herkes risk aldı. Olmayacak şeyi oldurdular.”