CHP’li Öztürkmen: MHP, AKP’yi Soylu aracılığıyla esir aldı

CHP’li Öztürkmen: MHP, AKP’yi Soylu aracılığıyla esir aldı
21 Haziran 2024 07:53

CHP Milletvekili Öztürkmen “MHP, AKP’yi esir aldı. Bahçeli, Soylu aracılığıyla ‘AKP’nin ne kadar yasadışı işi varsa, dosyaları elimde’ demek istiyor” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP’nin Soylu aracılığıyla MHP tarafından “esir alındığını” ifade etti.

HalkTV’de yayınlanan “Her Açıdan” programına katılan Öztürkmen, kayyım politikaları, MHP’nin Kürt politikası ve Kürt politikası çerçevesinde AKP-MHP ilişkilerine dair şunları dedi:

 

 

“Kayyıma karşıyız”

 
“Biz kayyım uygulamasına tümüyle karşıyız. AKP tüm Kürtleri terörize etmeye çalışıyor. Bunlar az önce İbrahim Kahveci’nin de söylediği gibi, MHP’nin AKP’yi esir almasının sonuçları. Türk milliyetçiliği, Kürt milliyetçiliğini tahrik ediyor. Atatürk milliyetçiliğini demiyorum ben. Fakat MHP buradan besleniyor.

MHP buradan beslendiği için, AKP de MHP politikaları ve talepleri doğrultusunda hareket ediyor.

 

 

“DEM Parti neden kapatılsın?”

 
Sayın Bahçeli, hala DEM Parti kapatılsın diye bağırıyor. Neden kapatılsın DEM Parti? Eğer kişisel olarak suç işlemiş biri varsa, gereği belli. Eğer bir siyasetçinin suç işlediği sabit ise gereğini yapın. Neden kapatıyorsunuz?

AKP’nin şeriata dönük politikalar güttüğü AYM kararıyla sabitti ama kapatılmadı. Şimdi DEM Parti neden kapatılıyor? Kürtlerin bazı haklarını dile getirdikleri için mi? Demokrasi istediği, ülkeye demokrasi gelsin dediği için mi?

AKP’ye ya da DEM Parti’ye milyonlarca insan oy vermişse, bu insanların ideolojisini temsil eden bir parti neden kapatılsın?

 

 

“Bak ben bu açıklarım” dosyası

 
Süleyman Soylu’ya kim sahip çıktı? MHP sahip çıktı. Çünkü Süleyman Soylu aracılığıyla AKP’nin ne kadar gerek tarikat cemaat bağlantısı, gerek yolsuzluk bağlantısı işleri varsa hepsi MHP’nin elinde dosya halinde duruyor. Bahçeli’nin gösterdiği dosya odur. Bak ben bunu açıklarım dosyasıdır.

Dolayısıyla MHP, AKP’yi esir almış durumdadır. AKP zorunlu olarak Bahçeli’nin istekleri doğrultusunda bu işleri yapıyor. MHP, AKP’yi esir almış durumda. Bahçeli, Soylu aracılığıyla AKP’nin ne kadar yasadışı uygulaması, işi varsa, dosyaları elimde demek istiyor.”