CHP’li Kış’tan Ulaştırma Bakanı’na ‘jet’ göndermesi!

CHP’li Kış’tan Ulaştırma Bakanı’na ‘jet’ göndermesi!
27 Haziran 2024 10:06

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de en çok kazanın yaşandığı ‘kaza kara noktası’ndan birinin de D-400’ün Silifke bölümü olduğunu belirtti.

 

 

Kurban Bayramı’nda Mersin’de ilçe ziyaretleri gerçekleştiren CHP’li Kış, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Özellikle yaz aylarında artan nüfus ile beraber trafik sorununun hat safhaya ulaştığına dikkat çeken Kış, bayram sonrası ilk olarak bölgede vatandaşların dile getirdiği sorunları TBMM’de gündeme taşıdı.

Genel Kurul’da söz alan Kış, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Türkiye genelinde oluşturduğu haritada ‘kaza kara noktaları’ arasında D-400’ün Silifke bölümü yer almaktadır” diyerek, bu hatta yer alan yol ağında trafik sorununun bir an evvel giderilmesini gündeme taşıdı.

 

 

Karayolları Genel Müdürlüğü 51. Silifke Şube Müdürlüğü’ne bağlı yol ağında olan;

Silifke-Uzuncaburç,

Silifke-Kırobası,

Kırobası-Mut ve

Kırobası-Karaman, bağlantısındaki sıkıntının bir an evvel giderilmesi için çağrı yapan CHP’li Kış, bayramda da en çok kazanın yaşandığı 33 bölge arasında Mersin Silifke yolu olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

 

“10 yıl evvel bitirilmesi gereken Çeşmeli-Taşucu otoyolu binlerce tatilcinin kabusu olmaya devam ediyor. Buradan Ulaştırma Bakanı’na sesleniyorum; Bayram boyunca attığınız tweetlerde; “konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunduk” dediniz. “Türkiye hızlanıyor” dediniz. Sayın Bakan buyurun Mersin’e beraber gidelim. Mersin’de bahsettiğim güzergahta yaşanan trafik rezaletine şahit olun. Siz, her seyahatinizi özel jetlerle yaptığınız için vatandaşın trafik çilesini görmemenizi de yadırgamıyoruz artık”.