CHP’li Kara’dan İskenderun Sahili için tepki: Sorunlar hala çözülmedi

CHP’li Kara’dan İskenderun Sahili için tepki: Sorunlar hala çözülmedi
25 Haziran 2024 09:11

CHP Hatay Milletvekili Nermin Kara Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İskenderun sahilinin durumuna ilişkin tepkisini dile getirdi. Yıldırım, sahilin sadece bir kıyı çizgisinden çok daha fazlası olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

 

 

“İskenderun sahili, bizim için bir kıyı çizgisinden çok daha fazlasıydı. Çocukluğumuz, gençliğimiz; ailelerimiz, dostlarımız; gündüzümüz, gecemiz demekti. Özellikle Teysir, Emirgan, Mapido Cafe, Petek Cafe, Lima, İskenderun Belediyesine ait sosyal tesisler, Hatay’daki hemen herkesin anı defterinde bir yere sahiptir.”

 

 

Depremin üzerinden geçen 16 ayda, sahil bölgesindeki sorunların hala çözülmediğini belirten Yıldırım, kıyı çizgisinin tahkimatın 1 metre altında kalmasına rağmen tabandan su almaya devam ettiğine dikkat çekti.

 

“Söz konusu tesislerin durumunu düzeltmek için hiçbir adım atılmıyor. İskenderun sahili için bugüne kadar hep masadan cevap verdiniz, acaba ne zaman sahadan cevap vereceksiniz?” diye soran Yıldırım, yetkililere çağrıda bulundu.

 

Yıldırım’ın açıklamaları, bölge halkının da desteğini alarak sosyal medyada geniş yankı buldu. Sahil bölgesinin eski günlerine dönebilmesi için gerekli adımların bir an önce atılması bekleniyor.