CHP’li Güzelmansur: Deprem, depremzede illerin sorunları AKP’nin umurunda değil!

CHP’li Güzelmansur: Deprem, depremzede illerin sorunları AKP’nin umurunda değil!
27 Haziran 2024 05:59

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi’nin ‘Deprem bölgesindeki rezerv alan sorununun araştırılması”na ilişkin grup önerisi reddedildi. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Depremzedeler iktidarın umurunda olmadığı için AKP’nin boş sıralarına sesleniyorum. On parmağı geçmeyecek bir sayı var burada çünkü deprem AKP’nin umurunda değil, depremzde illerin sorunları AKP milletvekillerinin hiç umurunda değil. Dünyada vatandaşını ters köşe yapan, depremzede vatandaşını milyonlarca lira zarara uğratan başka bir iktidar yoktur” dedi.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi’nin “Deprem bölgesi başta olmak üzere rezerv yapı alanı ilan edilen yerlerde vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunlar”la ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek bugün görüşülmesine ilişkin verdiği grup önerisi reddedildi.

 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur  şu ifadeleri kullandı:

 

“Depremzedeler iktidarın umurunda olmadığı için AKP’nin boş sıralarına sesleniyorum. On parmağı geçmeyecek bir sayı var burada çünkü deprem AKP’nin umurunda değil, depremzede illerin sorunları AKP milletvekillerinin hiç umurunda değil. Dünyada vatandaşını ters köşe yapan, depremzede vatandaşını milyonlarca lira zarara uğratan başka bir iktidar yoktur. Depremzede insanı canından bezdirdiler. Hatay’da her gün, her mahallede miting yapılıyor. Vatandaşın istemediği bir alanı ‘biz rezerv alanı ilan etmeyeceğiz’ dediniz ama hala bu konuda ısrarcısınız. 5 Nisan’a kadar ‘güçlendirme ruhsatı alın’ dediler. Vatandaş buna uydu, ruhsatını aldı, milyonlarca para harcayıp ekmeğinden, giyiminden, kuşamından borç alarak bu güçlendirmeyi yaptı. Bir sabah uyanıyor, diyorlar ki ‘ben bu binayı yıkacağım’. ‘Biz evleri yapmaya başlayacağız, vatandaşı dinlemiyoruz’ diyorsunuz.”

 

 

“Belediye senin, bakanlık senin, iftira da senin”

 

 

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Demir’in “Hatay’da Aksaray Mahallesini, Emek Mahallesi’ni siz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Eğer siz o gün bizim Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın uygulamak istediği kentsel dönüşüme müsaade etseydiniz, insanların duygularını provoke etmemiş olsaydınız orada binlerce insan ölmemiş olacaktı. Bakın bu somut bir örnek” sözlerine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “6 Şubat’ta 650 bin bağımsız bölüm yıkıldı. Üzerinden 16 ay geçmiş. Hatay’da 260 bin bağımsız bölüm yapılması gerekiyor, şu ana kadar teslim edilmiş bağımsız bölüm sayısı 10 bin 400. İnsan biraz özeleştiri yapmaz mı? İnsan biraz utanmaz mı? ‘Bir yıl içinde tamamını teslim edeceğim’ dedikten sonra, 16 ay geçti sonra yüzde 4’ünü teslim edebilmiş, yüzde 95’inde insanlar konteynerlerde yaşıyorlar” ifadelerini kullandı. Günaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu iftiralar nereye kadar sürecek? Biz kentsel dönüşüme karşı çıkmışız da yapamamışlar. Belirtilen Emek Mahallesi, Aksaray Mahallesi Antakya sınırları içinde. Antakya AKP’li belediye. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başında da AKP’li bir bakan var. Hepimiz biliyoruz ki bakanlık resen yetki kullanarak kentsel dönüşümde her şeyi yapıyor. Belediye senin, bakanlık senin, iftira da senin.”