CHP’li Ertuğrul, Ticaret Bakanlığı’na yapılan atamayı sordu!

CHP’li Ertuğrul, Ticaret Bakanlığı’na yapılan atamayı sordu!
1 Temmuz 2024 13:04

Geçtiğimiz hafta, Balıkesir’in Edremit ilçesinde, kamuoyunda geniş yankı uyandıran beklenmedik bir atama kararının belgesi sosyal medyada ve basında yer almıştı.

 

 

 

Belgede “Balıkesir Edremit Devlet Hastanesinde Sağlık Memuru (Tıbbi Sekreter) olarak görev yapan Aynur TUNCAR’ın, verilen muvafakate istinaden Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 1’inci derece ve +4200 ek göstergeli Daire Başkanı kadrosuna naklen atamasının yapıldığı” belirtilmişti. Edremit Devlet Hastanesi’nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Aynur Tuncar isimli kişinin iddialara göre bir gece içinde Ticaret Bakanlığı’na Daire Başkanı olarak atanması kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştı.

 

 

Tepkilerin ardından, Ticaret Bakanlığı’nın X hesabından yaptığı “ataması yapılan personelin yeterli tecrübeye sahip olduğuna dair” açıklamalar dışında bir detaya ulaşılamamıştı.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, atamanın hangi liyakat esasları dikkate alınarak yapıldığını sordu. Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na ayrı ayrı yönelttiği önergelerinde şu ifadelere yer verdi.

 

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, beklenmedik bir atama kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştır. İlgili atama kararının belgesi sosyal medyada ve basında yer almıştır. Yer alan belgede “Balıkesir Edremit Devlet Hastanesinde Sağlık Memuru (Tıbbi Sekreter) olarak görev yapan Aynur TUNCAR’ın, verilen muvafakate istinaden Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 1’inci derece ve +4200 ek göstergeli Daire Başkanı kadrosuna naklen atamasının yapıldığı” belirtilmektedir. Edremit Devlet Hastanesi’nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Aynur Tuncar isimli kişinin iddialara göre bir gece içinde Ticaret Bakanlığı’na Daire Başkanı olarak atanması kamuoyunda torpil ve liyakat konusunda endişe uyandırmıştır.

 
İddia doğru ise bu atamada hangi liyakat kuralları esas alınmıştır?
İddia doğru ise bakanlığınıza daire başkanı olarak atanan kişi kimdir, nerelidir, yakınlık dereceniz nedir? Hangi daire başkanlığına atanmıştır?
Sağlık memuru (tıbbi sekreter) olarak görev yapan birinin bakanlığınız bünyesinde görev yapabilmesi için hangi sınav ya da mülakatlardan geçmesi gerekmektedir?
Sağlık Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde tüm bu soruların yanı sıra Bakan Fahrettin Koca’ya ayrıca ;
İddia doğru ise ilgili atama kararının altına adınıza imza atan daire başkanının bu işleminden haberiniz var mıdır? diye sordu.