CHP’de gündem: Genel seçimi nasıl kazanırız!?

CHP’de gündem: Genel seçimi nasıl kazanırız!?
30 Haziran 2024 07:40

Yerel seçimlerdeki başarısını genel seçimlere taşımak isteyen CHP, parti örgütlerinin il danışma kurulu toplantıları ile üyelerinin geleceğe dönük önerilerini dinleyerek yol haritasını oluşturuyor. Bu kapsamda genel merkezin görevlendirmesiyle parti yönetiminden isimler il danışma kurulu toplantılarına giderek örgütlerin güncel konularla ilgili yorumlarını dinliyor.

 

 

Toplantılardaki izlenimlerini aktaran CHP kurmayları, “Genel seçimler sonrası partide oluşan duygusal kopuşun iyice kaybolduğunu ve parti tabanının yerel seçimlerden alınan başarı nedeniyle memnun olduğunu” söylüyor. Bu nedenle tabanda geleceğe dönük bir umut gördüklerini söyleyen partililer, “Şimdi genel seçimi nasıl kazanırız, bu konuları konuşuyoruz” diyor.

 

 

‘SOKAKTA SİYASET’
Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre örgütün genel merkezin mevcut politikalarına büyük bir eleştirisi olmadığını söyleyen parti kurmayları, “Daha çok sokak siyaseti yapıyoruz. Toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini sokakta dile getiriyoruz. Bu nedenle tematik mitinglerimizin beğenildiği söyleniliyor. Bu kapsamda fındık mitingi, adalet mitingi, çiftçi mitingi gibi öneriler veriliyor” bilgisini paylaşıyor.

 

 

‘KAMPANYA SÜRÜYOR’
Erken seçim gündeminin parti tabanında nasıl konuşulduğunu da paylaşan partililer, “Örgütler erken seçim konusunda genel merkez politikalarını tutarlı buluyor. Biz seçimden önce ‘İktidara sarı kart gösterin, uyarın’ demiştik. Bu nedenle erken seçim olması için halkta seçim talebinin olgunlaşması lazım. Biz zaten kampanyamızı hiç bitirmedik ve hâla devam ediyoruz. Halkın sıkıntılarına göre mitingler yaptık. Şimdi ‘Geçinemiyorum’ diyen herkesle 30 Haziran’da Kocaeli’de olacağız. Bu mitinglere katılım da erken seçim talebini olgunlaştırıyor” diyor.