CHP, yaş çay alım bedellerinin bayram öncesi ödenmesini istedi

CHP, yaş çay alım bedellerinin bayram öncesi ödenmesini istedi
13 Haziran 2024 13:15

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, mayıs ayı yaş çay alım bedellerinin Kurban Bayramı öncesi ödenmesini istedi. Açıklanan fiyatla üreticinin zaten mağdur edildiğini vurgulayan Başkan Deniz, “Çay üreticisi çocuklarına, torunlarına, esnafa karşı boynu bükük bırakıldı” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÇAYKUR’un mayıs ayı kampanyasında üreticilerden satın aldığı yaş çay bedelinin ödemesini Kurban Bayramı sonrasına bırakmasına tepki gösterdi. Çaykur Genel Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya çay üreticilerinin yanı sıra DP İl Başkanı Hamit Çelik, SP İl Başkan Yardımcısı Halil Aktaş ve Tek Gıda İş Sendikası Bölge Başkanı Ahmet Feyiz destek verdi.

 

 

ÇAYKUR’U BATIRIR NE HAZİNEYİ İFLAS ETTİRİR

 
Ödemelerin bayram öncesi yapılamasını isteyen Başkan Deniz, “Bu yıl ilk defa bir şey oluyor; yaş çay alım bedelleri ve budama bedelleri bayramdan önce ödenmiyor. Kurban Bayramı bayramdır. Kurban Bayramı’nın bayram tadında geçmesini sağlamak iktidarın görevidir. Yapılan açıklamaya göre yaş çay alım bedelleri 28 Haziran’da ödenecek yani 13- 14 gün sonra. Bu açıklama kabul edilemez. Bu ödeme tarihi kabul edilemez. Çünkü yaş çay alım bedellerini 13- 14 gün önce ödemek ne ÇAYKUR’u batırır ne hazineyi iflas ettirir” dedi.

 

 

ÇAY ÜRETİCİSİNİ MAĞDUR ETTİNİZ

 
Açıklanan fiyatların üreticiyi mağdur ettiğine işaret eden Başkan Deniz, üreticinin bayram öncesi boynu bükük bırakıldığını belirterek, şunları söyledi: “Buradan ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünden Tarım ve Orman Bakanına, Maliye Bakanına ve Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; önceki bayramlarda ödendiği gibi bu seferde bayramdan önce Mayıs ayı yaş çay alım bedellerini ve budama bedellerini ödeyiniz. Zaten açıklamış olduğunuz yaş çay alım fiyatı ile çay üreticisini mağdur ettiniz. Şimdi de bayramdan önce bilerek ödeme yapmayarak çay üreticisinin Kurban Bayramına boynu bükük girmesine neden oluyorsunuz.”

 

 

İKTİDAR KRİZİN FATURASINI HALKA ÖDETMEYE DEVAM EDİYOR

 
Üreticiye üst üste vurulan darbeye işaret eden Başkan Deniz, “Çay üreticisi çocuklarına, torunlarına, esnafa karşı boynu bükük bırakıldı. 2024 yılında bilerek yaş çaya fiyat vermeyenler çay üreticisine bir darbeyi daha Mayıs ayı yaş çay alım bedellerini bilerek bayramdan sonra ödeme kararı aldılar. Aynı şekilde budama bedelleri de bayramdan sonraya kaldı. AKP hükümeti kötü yönetiminin faturası yaşanan krizin faturasını halka ödetmeye devam ediyor” diye konuştu.