Belgesi çıktı: İliç faciasında yöneticiler bir saat önceden uyarılmış

Belgesi çıktı: İliç faciasında yöneticiler bir saat önceden uyarılmış
12 Haziran 2024 09:40

Erzincan İliç’teki altın madeni sahasında 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kaymasında dokuz işçi toprak altında kalmıştı. İşçilerin cansız bedenlerine aylar sonra ulaşılmıştı.

 

Fotoğraf: anagold.com.tr

 

Faciayla ilgili yeni bir belge ortaya çıktı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu’nda faciadan bir saat önce joeradar görevlisinin tehlike olduğuna dair e-posta gönderdiğini söyledi.

 

 

X hesabından e-postanın ekran görüntüsünü paylaşan Uz, şunları kaydetti:

 

 

“Şirketin tüm yetkililerine gitmiş bu mail ama bunu saklıyorlar, gizliyorlar. ‘Sahada konuştuğumuz üzere yığın liçi güney batı kademe 32 ve kademe 25 arasında, özellikle son 2 kademede aşırı ve ani malzeme yüklenmesi nedeni ile bir ivme gözlenmiştir. An itibari ile radar ölçümleri ile alanda 90 mm lik bir yer değiştirme tespit edilmiştir. Hareketin ivme hızını azaltabilmek adına, yığma operasyonlarının durdurulması ve birincil olarak çekme çatlaklarının kapatılması ve çimento ile düzeltilmesi gerekir’ diye rapor verilmesine rağmen şirket bunu bizden gizliyor. ‘Durdurun’ diyor işleri ama bir durdurma yok. Net olarak kaza geliyor diyor. Ama bu arkadaşımız tutuklu.”