Başkan Kaya: Trabzon’da herkesin oyunu alacağız!

Başkan Kaya: Trabzon’da herkesin oyunu alacağız!
18 Haziran 2024 11:10

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nda düzenlenen Bayramlaşma Töreni’ne katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayretindeyiz. Hepimizin amacı, daha huzurlu, daha güzel bir Trabzon’da, daha huzurlu daha güzel bir ülkede yaşamak” dedi.

 

 

 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programda konuşan Başkan Kaya, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek ülkenin ve çocukların geleceği için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini söyledi.

Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözüne atıf yapan Başkan Kaya, “Bir bayram gününde yine buluştuk. Biz istiyoruz ki bu ülkenin her gününü, kırgınlıkların, dargınlıkların olmadığı, bayram güzelliğinde yaşayalım. Herkesin işini iyi yapma gayreti içinde olduğu, ki Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bunu çok güzel ifade etmiş, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ demiştir, bu anlayışla çalışalım ve ülkemize bayramlar yaşatalım” dedi.

 

 

“BU CENNET VATANDA BOLLUK, BEREKET VE HUZUR İÇİNDE YAŞAYALIM”

 

 

Türkiye’de geniş halk kesimlerinin ciddi sıkıntılar içinde olduğuna işaret eden Başkan Kaya, ülkenin geleceği için birlikte hareket etmenin önemini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Sizler de biliyorsunuz, bu cennet vatan sıkıntı içinde. Bu cennet vatanda yaşayan milyonlarca insan, açlık ve yoksullukla mücadele ediyor, zamların altında inim inim inliyor. Gönül istiyor ki bu cennet vatanda hepimiz bolluk, bereket, huzur ve barış içinde kardeşçe yaşayalım. Şu bayram güzelliğini, yılın 365 gününe yayalım. Aslında bu bir haktır, yönetenlerin de görevidir. Bir yerel yönetici olarak bu sözleri söylerken kendi hissemi de alıyorum. Yapmamız gereken çok iş var. Kırgınlıklarımız dargınlıklarımız var ama hiçbiri bu memleket kadar, bu memleketin güzel geleceği, çocuklarımızın aydınlık geleceği kadar önemli değil. Bunları bir kenara koyup kenetlenmek ve mücadele etmek zorundayız. Ülkemizi içine düştüğü bu sıkıntıdan çekip çıkarmak zorundayız.”

 

 

“GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMANIN GAYRETİNDEYİZ”

 

 

Ortahisar Belediye yönetimi olarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Kaya, “Yaklaşık 2 aydır görevdeyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, görevimizi en işi şekilde yapmanın gayretindeyiz. İnanın ziyaretçi yoğunluğundan fırsat bulduğumuz her anımızda, şehrimizin güzel geleceğini planlamaya çalışıyoruz. Belediye başkan yardımcısı arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, şirket yönetim kurullarında görev yapan arkadaşlarımız, il, ilçe yönetiminde görev yapan arkadaşlarımız, kadın ve gençlik kollarımız hep birlikte bir amaca hizmet ediyoruz. Daha huzurlu daha güzel bir Trabzon’da, daha huzurlu daha güzel bir ülkede yaşamak. Hepimizin ortak mücadelesi, ortak gayreti bunun için. Dolayısıyla bu önemli yolculukta birbirimizin gücüne, desteğine, aklına ihtiyacımız var” dedi.

 

 

“BİZE OY VERMEYENLERİN, “KEŞKE BEN DE OY VERSEYDİM” DİYECEĞİ BİR BAŞARI ORTAYA KOYACAĞIZ”

 

 

“Allah’ın izniyle göreceksiniz belediyelerde başarılı olacağız. Yapılmayan işleri yapacağız ve dün bize sadece hatır için ya da bir kredi tanımak için oy veren insanlar, yarın göreceksiniz ki yaptığımız güzel işler için teşekkür ederek oy verecekler” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birçok insanla konuşuyorum, diyor ki ‘Sayın Başkan, seni tanımıyordum ama hakkında çok güzel şeyler duyduğum için oy verdim.’ Bazıları da, ‘Ekibindeki şu insan çok değerli olduğu için oy verdim’ diyor. Böyle seçim kazandık arkadaşlar. İşin matematiğine baktığınız zaman ortada çok sıkıntılı bir tablo vardı. Ama mahcup olmadık çok şükür. Bize oy veren, güvenen bütün hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Oy vermeyen hemşerilerime de şunu söylüyorum; bakın göreceksiniz, yapacağımız birbirinden değerli işlerle yarın, ‘Keşke ben de oy verseydim’ dedirteceğiz herkese. Yarın göreceksiniz Trabzon’da herkesin oyunu almış olacağız.”

 

 

“LİYAKATİ, EHLİYETİ, ADALETİ ESAS ALAN BİR ANLAYIŞLA TRABZON’UMUZA HİZMET EDECEĞİZ”

 

 

Hedeflerinin liyakat, ehliyet ve adaleti esas alan bir anlayışla Trabzon’a hizmet etmek olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “Allah hepimize iyi işler yapmayı nasip etsin. Bizim gayretimiz bunun içindir. Doğru işler, adaletli, hakkaniyetli işler… İlk günden son güne kadar bu anlayışla liyakati, ehliyeti adaleti esas alan bir anlayışla Trabzon’umuza hizmet edeceğiz. Bu hizmet yolculuğunda hepinizin desteğine, katkısına, önerisine ihtiyacımız var. Bir insan her şeyi bilemez ama ortak akıl çok kıymetlidir. Önerisi olan bizlere bir şey söylemek isteyen arkadaşlarımız buyursun gelsinler. Bize iletilmek istenen her öneriye, her düşünceye, her eleştiriye sonuma kadar kapımız da gönlümüz de açık. Biz bunlardan faydalanmak daha doğru daha güzel işler yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

ATATÜRK BİR MİLLETİN BABASI OLDU

 

 

Konuşmasının son bölümünde Babalar Gününü kutlayan Başkan Kaya, “Salonda birbirinden değerli babalar var ama bu ulusun da bir babası var. Büyük Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk… Cepheden cepheye vatanı kurtarmak için koştururken belki çocuğu olmadı ama bir milletin babası oldu. Bundan kıymetli bir şey yok, nurlar içinde yatsın. Onunla birlikte mücadele eden bütün silah arkadaşları, hepsi nurlar içinde yatsın. Hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Hepinizin bayramını ve Babalar Gününü kutluyorum. Ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, bayram tadında bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.