‘Asgari ücrete ara zam reddedildi, şimdi mücadele zamanı’

‘Asgari ücrete ara zam reddedildi, şimdi mücadele zamanı’
25 Haziran 2024 09:40

Bakan Şimşek ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe’nin yaklaşık 4 saat görüşmesi MYK gündemine taşındı. Edinilen bilgiye göre, CHP’nin asgari ücrete ara zam talebinin, ‘Uzun vadeli enflasyon hedefi önünde engel olacağı’ gerekçesiyle reddedilmiş.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ana gündem maddesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen dört saat 15 dakika süren görüşme oldu. MYK toplantısı devam ederken toplantı salonuna gelen Karatepe, CHP Lideri Özgüre Özel’i ve parti kurmaylarını görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgilendirdi.

 

 

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI GÜNDEME GELDİ

 

 

Karatepe ve Şimşek’in yaptığı görüşmenin detaylarını parti kurmayları ile paylaşıldı. Edinilen bilgiye göre, Bakan Şimşek Karatepe sunum yaptı. Sunumda ekonomiye ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu. Edinilen bilgiye göre, CHP’nin asgari ücrete ara zam talebinin, “Uzun vadeli enflasyon hedefi önünde engel olacağı” gerekçesiyle reddedildiği öğrenilirken CHP kurmayları, “Sorunların mimarı iktidarın, çözüm iradesi gösteremeyeceğini biliyoruz. Müzakere ettik, şimdi mücadeleye devam edeceğiz” dedi

 

 

DÖRT ANA TALEP GÜNDEME GELDİ

 

 

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre Bakan Şimşek ile yapılan görüşmenin, “Yurttaşın sorunlarını gündeme getirmek” amacıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Karatepe, Şimşek’e dört ana talep ilettiğini söyledi. CHP’li Karatepe’nin Bakan Şimşek ile yaptığı görüşmede dile getirdiği taleplerin asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarının artırılması, vergide adaletin sağlanması ve tarımsal desteklerin yükseltilmesi olduğu bildirildi.

 

 

‘GÖRÜŞMELER ZAMAN ZAMAN DEVAM EDECEK’

 

 

Görüştüğümüz CHP’li kurmaylar, CHP’nin gölge bakanlarının kabine üyeleri ile temaslarının zaman zaman devam edeceğini ifade ederek, ekonomi alanında gerçekleşen görüşmenin, iktidarın yurttaşın sorunlarına çözüm üretemeyeceğini ortaya koyduğunu savundu.

 

 

‘CHP’NİN ASGARİ ÜCRET TALEBİ REDDEDİLDİ’

 

 

Edinilen bilgiye göre, CHP MYK toplantısında, “İktidarın yurttaşın yaşadığı ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna ortak olmayacağız” görüşü öne çıkarken, CHP’nin asgari ücrete ara zam talebine karşı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Orta Vadeli Planı işaret ettiği belirtildi. Artı Gerçek’e konuşan partililer Şimşek’in, “Asgari ücrete ara zam, uzun vadeli enflasyon hedefine ulaşmamıza engel olur” değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı. CHP’nin müzakere ile mücadele süreçlerini bir arada yürüteceğini kaydeden kurmaylar, “Bakan Şimşek’e ilettiğimiz taleplerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğinin ve sorunların çözülüp çözülmeyeceğinin takipçisi olacağız” dedi.

 

 

‘MÜZAKERE EDERKEN MÜCADELEYİ GERİYE ATMAYACAĞIZ’

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmeler ile başlayan, “Siyasette normalleşme” tartışmaları da MYK gündemine geldi. Görüştüğümüz parti kurmayları, seçmenin büyük bölümünün görüşmelerden rahatsız olmadığını belirtti. CHP il ve ilçe örgütlerinden gelen, “Erdoğan ile yan yana gelmeyelim” eleştirilerinin de dikkatle takip edildiğini ifade eden parti kurmayları, “İtirazı olan herkese, ‘Müzakere ederken mücadeleyi geriye atmayacağız’ görüşümüzü anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin, miting takvimi de MYK toplantısının gündemini oluşturdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleşen görüşmenin, acı reçeteyi yurttaşa çıkaran anlayışın devam edeceğini ortaya koyduğunun altını çizen CHP yetkilileri, görüşmede dile getirilen taleplerin 30 Haziran’da Kocaeli’nde gerçekleştirilecek, “Geçinemiyoruz” mitinginde alandan bir kez daha haykırılacağını dile getirdi.

 

 

CHP’NİN EKONOMİ KAMPANYALARI DEVAM EDECEK

 

 

CHP Lideri Özel’in kurmaylarına, “Kısır tartışmaların uzağında kalacağız” uyarısında bulunduğu öğrenilirken CHP kaynakları, “Sokakta mücadeleye devam ederken bir yandan da politika üreteceğiz” dedi. Bu kapsamda CHP politikalarının anlatılacağı kampanyalar hazırlanacağı öğrenildi. Kampanya sürecinde CHP’nin, “İktidar olunca nasıl yöneteceğiz?” sorusunun yanıtını kamuoyuna anlatacağı belirtildi.