Atatürk'e Bunun İçin Mi Düşmansınız?

Atatürk'e Bunun İçin Mi Düşmansınız?
16 Kasım 2011 09:58

20.nci yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı unvanına lâyik görülen tek lider !.

20.nci yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı unvanına lâyik görülen tek lider !.

 

Türkiye’ye ayak basmamış ABD’li psikiyatr Prof. Dr. Arnold Ludwig, ”In one of the most comprehensive and insightful studies of political leadership ever undertaken” King Of The Mountain adlı kitabında 20 yy’da dünyada ülke yönetmiş Abdülhamit’ten Kaddafi’ye, Mao’dan Roosvelt’e, De Gaulle’den Nehru’ya, Churchill’den Hitler’e, Mussolini’den Mandela’ya, Stalin’den Nasır’a ve Arafat’a kadar tam 18 yıl boyunca 2 bin lideri incelemiş ve sonuç ne olmuş biliyor musunuz?

 

377 adet belli başlı lider belirlemiş ve onlara 200 değişik kıstasa göre 1’den 31’e kadar puanlar vermiş.  PGS (political greatness scale) olarak tanımladığı bu sıralamada en çok Mao ve Roosvelt 30’ar puan almışken, Nehru 25, Churchill 22, Fidel Castro 23, Lenin 25, Kennedy 15 puan almışken, sadece bir lider 31 puan ve ”visionary” sıfatıyla 20 yy’ın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı ünvanına layık görülmüş.

 

 

 

 

377 belli başlı devlet adamı/lider tesbit etmiş ve onlara 200 kadar değişik değerlendirmeye göre, 1’den 31’e kadar puan vermiş.

 
PGS (Political Greatness Scale) olarak tanımladığı bu sıralamada, örneğin; en çok Roosevelt ve Mao 30’ar puan almışken,
 

 

 

Nehru 25,
Churchill 22,
Golda Meir 12,
Fidel Castro 23,
Lenin 28,
Khomeini 23,
Kennedy 15       

…….puan almışlar.

Tek bir lider, 31 puanla ve “Visionary” sıfatıyla, 20.nci yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı/lideri unvanına hakkıyla lâyik görülmüş.

 
O lider de; Mustafa Kemal ATATÜRK!

 

Ne yazık ki, ne basınımız, ne halkımız (millet adı verilen unsurlar topluluğu) ve ne de özellikle yeni kuşaklar bu çok önemli değerlendirmenin farkındalar !…