Antalyalı kadınlar şiddeti dans ederek protesto etti

Antalyalı kadınlar şiddeti dans ederek protesto etti
14 Şubat 2013 15:10

Dünyanın 160 ülkesinde kadına şiddeti protesto etmek için aynı anda düzenlenen ‘One Billion Rising’ kampanyasına Antalyalı kadınlar da destek verdi.

 

 

 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, ‘Zincirleri Kıralım’ adlı şarkıyla dans etti. Dünya üzerinde 1 milyar kişinin katılması beklenen eş zamanlı etkinliğe Antalyalı kadınlar da ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kadın, dans etti. İzmir, İstanbul ve Ankara’da da aynı zamanda düzenlenen eylemin Antalya ayağı, Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapıldı.

 

 

 

 

Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği Başkanı Perihan Akay, projeyi kadınlara anlattı. Evrensel bir dil olan dans ile ‘kadına karşı şiddete hayır’ demek için toplandıklarını kaydeden Akay, “Herkes kadınların seslerini duysun. One Billion Rising hareketi kapsamında sesimizi duyuracağız. Türkiye’de birçok şehirde kadınlar, günün şarkısı eşliğinde çığlıkları durdurmak, ön yargıyı yıkmak, acıyı durdurmak için dans ediyor” dedi.

 

 

 

 

Başkan Akay, dünya üzerinde gerçekleştirilen danslı protestonun 14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenlenmesinin anlamı olduğunu belirttti. Başkan Akay, “Hediye’de istemiyoruz, acı da istemiyoruz. Kadın saygı ve sevgiyi hak ediyor” diye konuştu.

Dans eğitmeni Devrim Sırmalı ve öğrencilerinin koreografisinde dans eden Antalyalı kadınlar, ‘One Billion Rising’ kampanyasının gelenekselleşen işaretini de yaptı. Baş parmaklarını kaldırarak karşıyı işaret eden kadınların danslı müzikli protestosu 30 dakika sürdü. ‘Zincirleri Kıralım’ şarkısının ardından oyun havası eşliğinde eğlenceye devam eden kadınlara erkekler de eşlik etti. Kadınlara destek vermek için alana gelen erkeklerin bazıları ellerindeki cep telefonlarıyla eşlerini görüntüledi.